Ce site est optimisé pour un affichage vertical sur mobile
Artist
toni-ortola-retrato-del-artista-adsubian-gallery

Toni ORTOLA

Dibujante

Biography

Tota la meva infància va estar envoltat de colors, tipografies, cartells i molta creativitat. Ja des de molt pronte tenia el meu lloc dins de la impremta dels meus pares, dibuixant a mà els cartells i logotips que mon pare em demanava.
Vaig començar a rebre classes de dibuix als 10 anys de la ma de Saturnino Ortuño. En l’institut em vaig introduir al dibuix tècnic i la geometria. Als 18 anys, per circunstancies de la vida, de cop, em vaig posar a manejar les màquines d’imprimir de la impremta i tota la preimpressió i impressió dels treballs passava per les meves mans, va ser en eixe moment on vaig adquirir tots els coneixements sobre el color.
Després d’un temps vaig tornar a reprendre les classes de dibuix i pintura, en aquesta ocasió de la ma de Rosa Gavilá i Joan Vidal. D’ací endavant tota la meva formació artística és totalment autodidacta.
He exposat en molts i diversos espais, al principi de manera col•lectiva com a alumne i allà cap els 32 anys vaig fer la meva primera exposició en solitari en el claustre de l’Ajuntament d’Ondara, després Ràfol, Orba, Xaló, Dénia, La Xara, Pedreguer, inclinant-me poc a poc al dibuix, influenciat sempre per la meva professió de dissenyador gràfic.
Comence la meva etapa com a professor de dibuix amb un grup de nens i per a les mestresses de Xaló, també a grafiters i tatuadors de la comarca, i especialment, classes de cos humà nu en el Taller d’Art d’Elena Haros de Dénia.
Com ha activitat relacionada puc dir que he sigut organitzador de la jornada de pintura ràpida d’Ondara y del Ràfol d’Almúnia, junt amb els respectius ajuntaments, durant dos anys. Des de fauns anys soc jurat del concurs de samarreta de la matinal motera d’Ondara.

Artworks of Toni ORTOLA
toni-ortola-pablo-picasso-adsubian-gallery
Artwork on paper
500€
toni-ortola-fugida-incerta-adsubian-gallery
Artwork on paper
500€
How to exhibit ?
How to buy ?
Friends of gallery